Toen de overheid liet weten dat telewerken de nieuwe norm werd, nam Lonneke haar laptop en plantjes die op haar kantoor stonden, mee naar huis. Ze toverde een voormalige slaapkamer om tot een home-office, waarin ook de plantjes een nieuwe plekje kregen.
“Het is een fijne plek om ongestoord te kunnen werken. Op de achtergrond speel ik af en toe een rustig muziekje en tijdens de donkere dagen, zorgden een paar kaarsen voor wat gezelligheid.”

Ondanks het gemis van het rechtstreekse contact met haar collega’s is Lonneke enthousiast over de voordelen van telewerken. “ Ik ben voorzien van alle middelen om mijn werk thuis te kunnen doen en spaar heel wat tijd uit door niet te hoeven pendelen. Het feit dat er nauwelijks afleiding is, werkt prima voor mij. Op vrijdag zijn er de vaste vergadermomenten, die digitaal voor mij veel makkelijker te volgen zijn, omdat er slechts één persoon tegelijkertijd kan praten. Dit maakt het notuleren veel efficiënter”, zegt ze met een lach.

“Naast de telefoongesprekken, mails en digitale vergaderingen, speelt het intranet nu meer dan ooit een grote rol in de verbondenheid die ik met het OPZC Rekem voel. Ik denk dan ook dat thuiswerken, ook wanneer we weer allemaal terug op kantoor mogen werken, zeker in overweging genomen moet worden. We sparen tijd en benzine, dragen bij aan het milieu, kunnen werkplekken delen en er is een grotere mogelijkheid om flexibel te werken.”

Tekening gemaakt door Lonneke