Christiane is na de eerste lockdown bij ons aan de slag gegaan als vrijwilliger. Zij heeft tot nu toe bij ons niets anders gekend als de verstrengde maatregelen. “Ik heb nog niet gewerkt in de normale regeling van OPZC Rekem, ik weet eigenlijk niet beter. Ik was wel zeer tevreden om te horen dat OPZC Rekem nog op zoek was naar vrijwilligers. En als ik eerlijk mag zijn, ben ik ergens wel blij dat ik deze overstap heb gemaakt, ik ben hier graag.”

Christiane verzorgt de bezoekersbegeleiding op Ouderenzorg en helpt soms mee met activiteiten. “Normaal gezien horen daar spelletjes bij of een koffie drinken. Nu dat allemaal weggevallen is, bied ik wel nog graag een luisterend oor aan de bewoners”.

De helpende handen van vrijwilligers waren zeer welkom voor de zorg tijdens de pandemie. Dat merkte Christiane ook. “Je wordt beschouwd als iemand van het team, dat is aangenaam. Regelmatig ontvang ik informatie, kan ik feedback geven en voorstellen doen. En naar mijn voorstellen wordt ook geluisterd. Ik heb voldoende uitleg gekregen vooraleer ik startte en dat krijg ik nog steeds.”